Zorgeloos thuisladen en geld besparen met zonne-energie

Je auto opladen met zonne-energie. Groene bronnen gebruiken vanuit de natuur om van A naar B te komen en daarmee nog geld besparen ook? Het klinkt zo simpel! Maar hoe werkt het nu daadwerkelijk? En hoe kun jij optimaal profiteren van Solar Charging?

Steeds meer mensen maken de overstap naar zonne-energie, en met goede reden! Het is een groene vorm van stroom dat gratis is op te wekken en te gebruiken! En met aantrekkelijke financiële voordelen en subsidies is de overstap naar groene stroom niet meer dan logisch. In combinatie met zonnepanelen zien we veel mensen ook de overstap maken naar duurzamere mobiliteit.

Waarom Zonne-energie?

De duurzame voordelen van zonne-energie zijn vanzelfsprekend. Maar een ander (financieel) voordeel van zonnepanelen is de vergoeding voor het terugleveren van zonne-energie. Het terugleveren van overtollige zonne-energie naar het net is al een lange tijd een belangrijke verkooppropositie. Simpel gezegd, als je meer zonne-energie opwekt dan dat je gebruikt, kun je dit terugleveren aan het net voor een kleine vergoeding. Echter, naarmate steeds meer mensen de overstap maken naar zonnepanelen stijgt ook de hoeveelheid teruggeleverde energie, wat leidt tot een overschot.

Met als resultaat dat energieprijzen dalen, soms zelfs tot onder de 0. Dit houdt in dat het energieleveranciers geld kan gaan kosten om klanten te vergoeden voor teruglevering wanneer er al genoeg stroom beschikbaar is. De compensatieregeling voor de teruglevering van zonne-energie is zelfs al verlaagd door sommige energieleveranciers, en het kan je in de toekomst zelfs geld gaan kosten. Maar er zijn alsnog manieren om je zonne-energie slim te benutten om je auto op te laden om zo elke cent te besparen.

Dynamic Solar Balancing

Door middel van Smart Charging functionaliteiten kun je laadstations in staat stellen om de hoeveelheid stroom naar en van jouw gebouw slim uit te lezen om volledige efficiëntie te kunnen bieden. Dit kan door middel van Load Balancing, waarbij de laadpaal de door huishoudelijke apparatuur verbruikte energie uit kan lezen en de rest opgebruiken, of door middel van Solar Balancing, waarbij zoveel mogelijk zonne-energie wordt gebruikt voor jouw auto en de rest uit het net wordt getrokken. Of je kunt je laadpaal instrueren om alleen zonne-energie te gebruiken voor optimale kostenbesparing.

De Toekomst van Stroom

Hiermee kun je eenvoudig je stroomverbruik reguleren en je overtollige elektriciteit beheren, maar dit is uiteraard alleen maar de eerste stap. Nieuwe ontwikkelingen die we zien in de laadindustrie zijn onder andere thuisbatterijen die overtollige stroom kunnen opslaan, Vehicle to Grid (V2G) technologie en Live Energy Pricing. Deze tools zorgen ervoor dat je stroom slim en zo voordelig mogelijk kunt gebruiken.

Ons doel is om de overgang naar een betere, duurzamere wereld toegankelijk te maken voor iedereen. Hier in Nederland is de adoptie van zonne-energie meer dan verdubbeld in de afgelopen drie jaar, wat Nederland de koploper maakt in Europa in zonnepanelen per inwoner. Met de juiste laadpaal kan iedereen slim gebruik maken van zonne-energie functionaliteiten voor het laden van hun auto, ook met oog op toekomstige ontwikkelingen.

Solar Charging en Dynamisch Balanceren is natuurlijk allemaal mogelijk met jouw Volt Time Source laadstation. Ondersteund door de Volt Time App en Volt Time Cloud, jij hebt volledige controle over hoe jij je auto oplaadt. Met de Volt Time App kun je eenvoudig wisselen tussen laadmodi. Of je nu alleen wilt laden op zonne-energie voor maximale kostenbesparing, of zo snel mogelijk wilt laden met Load Balancing, het is allemaal mogelijk. Op deze manier laad jij je auto efficiënt, snel en duurzaam.

En met Volt Time Cloud kun je moeiteloos koppelingen creëren met ‘s werelds slimste backoffice systemen om zo mee te groeien met efficiëntie ontwikkelingen van de toekomst.
Ontdek meer over hoe jij kunt profiteren van Source 2 met Solar Charging, bezoek onze website.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.