Laadpunt met backoffice

Laadpunt met backoffice (OCPP)

Een backoffice voor jouw laadpunt. Hoe werkt dat? Slimme laadpunten zijn verbonden met het internet en daarmee ook een backoffice. Het laadpunt communiceert dan via OCPP1.6 of OCPP2.0 met de backoffice.

Een backoffice is een online portaal waarmee je via de app of internetbrowser jouw laadpunt kunt beheren. Hier zie je wat de laadpaal verbruikt en hier kun je hem ook instellen om op bepaalde tijden sneller of langzamer te laden wanneer de stroom goedkoper is. Maar dat is lang niet alles: Het laadpunt wordt automatisch bijgewerkt met verbeterde software en als er problemen zijn probeert het laadpunt dit eerst zelf op te lossen. Ook zijn er zeeën aan extra functionaliteiten die je met een slim laadpunt kunt verwachten. Dit is zo handig dat het in Engeland zelfs verplicht is om een slimme lader te kopen; “domme” laadpunten zijn daar niet toegestaan.

Privé (residentiëel)

Een backoffice voor privé is handig om online inzicht te hebben. Ook ontvang je automatisch de nieuwste software en kunnen problemen automatisch of op afstand verholpen worden. 

Volt Time biedt hiervoor het “Home Private” backofficepakket aan.

Zakelijk

Als je van de zaak een auto mag rijden en thuis op wil laden, kan je met een backoffice de stroomkosten van de laadsessies automatisch verrekenen. Er wordt automatisch een factuur aangemaakt. Dit is ideaal omdat je nooit meer de meterstand af hoeft te lezen; je haalt simpelweg je laadpas langs het laadpunt en de rest wordt automatisch geregeld.
Volt Time biedt hiervoor het “Home Business” backofficepakket aan.

Voor laadpalen op bedrijfsterreinen zijn backoffices vrijwel noodzakelijk: Je kunt laadpassen geven aan je collega’s om er op kosten van het bedrijf te laden. Voorbijgangers kunnen met hun laadpas gratis of betaald laden; hoeveel ze dan betalen kan je zelf instellen. Ook kun je Smart Charging instellen. Het vermogen wordt dan verdeeld tussen meerdere laadpunten op basis van welke auto’s er zijn aangesloten.
Volt Time biedt hiervoor het “Business Private” backofficepakket aan.

CPO

CPO’s, oftewel Charge Point Operators, beheren grote aantallen laadpunten en laadpassen tegelijk. Dit is ook handig voor als je veel werknemers hebt met elk een eigen laadpas en/of laadpaal thuis. Ook kun je ervoor kiezen om juist voor het publiek laadpunten beschikbaar te stellen. Jouw laadpunten worden dan zichtbaar op vrijwel elke laadpalenkaart, zoals Google Maps, oplaadpalen.nl en Chargemap.com. Ook worden ze zichtbaar in de vele apps die mensen gebruiken om laadpunten te vinden.

Volt Time biedt hiervoor het “Charge Point Operator” backofficepakket aan.

Laadpassen

Als je onderweg wil laden, heb je meestal een laadpas nodig; dit is meestal ook het betalingsmiddel. Een persoonlijke laadpas is voor elke elektrische rijder aan te raden. Ook is het handig als je werknemers hebt met een auto van de zaak.

Volt Time biedt laadpassen aan die in heel Europa werken.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.